Hva er Google G Suite? Slik kan dette hjelpe deg i arbeidshverdagen

11/9/18
Om du lurer på hva G Suite fra Google egentlig er, så har vi her laget en liten intro, slik at du skal forstå produktet og hvordan det kan hjelpe i din arbeidshverdag.

G Suite er en programpakke for bedrifter med de viktigste verktøyene du trenger for kommunikasjon, lagring og samarbeid i arbeidshverdagen.

Det som skiller G Suite fra andre tilsvarende verktøy er at hvert program kommer som en webapplikasjon, som du får tilgang til via nettleseren din. Så i stedet for å åpne et program som ligger på pcen, så åpner du chrome, firefox eller en annen nettleser med brukeren din og du får her tilgang til alt.

Fordelen er at du har tilgang til alt du har lagt inn på brukeren din, som for eksempel e-poster, foredraget du skal ha i neste uke, bilder fra det nye kontoret, budsjettet for neste måned, absolutt alt er tilgjengelig uansett hvor du er. Alt du trenger er en nettleser.

Selv om du trenger en nettleser betyr det ikke at du trenger internett hele tiden. Du kan likevel logge deg på, få tilgang til dokumentene dine og gjøre endringer. Når du er tilbake på internett vil G Suite automatisk oppdatere og lagre endringene.

G Suite het tidligere Google Apps, men skiftet navn i 2016.

Verktøy du trenger hver dag

G Suite består av en rekke programmer som du trenger i løpet av arbeidsdagen, noen bruker du allerede til daglig, mens andre er programmer som du kan få god nytte av for å jobbe mer effektivt.

Gmail

Dette er en av verdens mest kjente e-postprogrammer for privatpersoner, og i G Suite får du Gmail tilpasset til din bedrift.

Dokumenter, regneark og presentasjoner

Du kjenner nok godt til programmene Word, Excel og Powerpoint. I G Suite finner du Google`s versjoner av disse programmene som har alle de tilsvarende funksjonene, og som i tillegg har gode muligheter for deling og samarbeid.

Google Disk

Disken er hjertet i Google G Suite - dette er lagringstjenesten i G Suite og som bedrift kan du lagre så mye du ønsker på disken. I G Suite så lagrer du alt av dokumenter, bilder, presentasjoner osv i skylagring, i motsetning til å lagre noe lokalt på pcen eller på en egen bedriftsserver. Google Disk har også automatisk lagring og sikkerhetskopiering av filene dine.

Kalender

G Suite har en en egen kalender, hvor man lett kan legge inn møter og avtaler. I tillegg så kan man dele kalender med kollegaer, slik at du har oversikt på hva dine kollegaer har på agendaen for dagen.


Andre smarte programmer som er med i pakken:

Google Hangouts Meet

Med Hangouts Meet er det en enkel og effektiv måte å holde videomøter på. Når man oppretter møtet blir det laget en link, som sendes og som alle deltagerne klikker på for å delta.

Google Forms

Eller skjemaer som det heter på norsk, men vi bruker her ordet Forms siden det nok er et mer kjent begrep. Å bruke Google Forms er en rask og superenkel måte å innhente informasjon på.

Google Hangouts Chat

Har du kanskje hørt om programmet Slack? Hangouts Chat er på mange måter Google sin konkurrent til dette programmet, hvor man både kan chatte 1:1 eller i en gruppesamtale.

Pluss mye, mye mer!

Vil du vite mer om G Suite? Ta kontakt med oss på salg@ayr.no for å sette opp en gratis konsultasjon på hvordan G Suite kan hjelpe din bedrift.

Gratis konsultasjon
Book et møte for å høre mer om hvilke arbeidsverktøy fra Google, som kan gjøre arbeidshverdagen mer effektiv.

Kontakt oss
Google Cloud Partner logo
div align="left"