4 kjappe tips for feriemodus med Google Workspace

Lise Tallerud
July 5, 2024

Sommeren er her (selv om vi kanskje venter på litt mer sommervær), og det er på tide å lade opp batteriene og gjøre deg klar for alt det som skal skje til høsten. 

Her er 4 kjappe tips for hvordan du kan gå inn i feriemodus med Google Workspace 🏖️

1. Sett opp feriesvar på mailen din 

Gi beskjed til de som tar kontakt med deg, at du nyter sommerferien og når du er tilbake. Sjekker du mailen din sporadisk i ferien, så kan du også like enkelt bruke applikasjonen på telefonen, som du kan fra laptopen.

Et lite tips, sett den til en dag ekstra, slik at mandagen tilbake på jobb ikke blir fylt opp av notifikasjoner fra mailen din. 

2. Sett opp OOO i kalenderen din

Så ser også kollegaene og andre som kanskje booker møter med deg at du er borte på ferie. Vi har sjekket og du kan enkelt gjøre det på ca 23 sekunder!

3. Gjør deg klar for høsten 

I løpet av kort tid, så kan Disken bli fylt opp. Og det er ikke alltid du husker på å flytte filene og lagre dem i riktig mappe. Selv om søkemotoren i Google Disk er det du trenger for å finne det du leter etter, så kan det også være greit å ta en liten rengjøring. 

📁 Lag mapper som for eksempel basert på prosjekter eller kunder 

🌈 Bruk fargekoder på mappene dine 

🕳️ Slett gamle filer du ikke trenger lengre

⭐ Og ikke glem gode filnavn slik som år - måned - dato - navn på dokument

Og trenger du å sjekke innom mailen en kjapp tur?

4. Tilgang til alt du trenger direkte fra lomma

Visste du at du kan laste alle Google Workspace-applikasjonene du ellers bruker på telefonen din? Da har du tilgang til alt du trenger direkte fra lomma. Uansett om det gjøres fra bassengkanten, fra stranda, midt i oppussingsprosjektet eller fra sofaen.

Det er viktig å koble av og lade batteriene når sommeren er her. Planene for høsten har du sikkert allerede lagt, så bruk også tiden på å virkelig nyte en velfortjent ferie!

😎 God ferie! ☀️

div align="left"