Dette er møteromstrendene i 2023

Lise Tallerud
January 4, 2023

- Vi kommer blant annet til å se er flere møterom og mindre faste kontorplasser, Mark Grady, Head of Meeting Room Channel & Sales hos Google.

Vi har pratet med Mark, og dette er de 3 viktigste møteromstrendene i 2023.

1. Redusere reisekostnader 

En av de første og kanskje den største av trendene er å redusere reisekostnader. Her kan vi se på det i 2 deler: organisasjonsmessig, det å kutte ned på kostnader, og det som ikke bare handler om penger, nemlig tid.

Spar ressurser

I en hybrid arbeidshverdag som vi nå lever i hver dag, er det viktig å kunne være komfortabel med å gjøre business over video. Det å kunne ha et møteromsoppsett med Google Meet Hardware gjør at du kan ha møter med folk uansett hvor de er i verden. 

Spesielt med tanke på dagens økonomi, er det viktig å kunne bruke effektive løsninger som gjør at du sparer ressurser som kan brukes på det som er viktig. Ikke minst sparer du også miljøet ved å reise mindre. 

Spare tid

Hvis vi tar en titt på den andre delen, tid. Hvor lettvint det er. Selvfølgelig det å slippe å reise fra en ende av landet til det andre, til og med til andre land, sparer tid. Men også bare å komme seg fra en del av byen til den andre. Tid er verdifullt, tid vi ønsker å bruke på det som er viktig og det vi ønsker å ha fokus på. Tid til å kunne oppnå mer. 

2. Mindre faste kontorplasser og flere møterom 

- En av grunnene til å komme på kontoret er å faktisk har et fysisk møte rundt bordet og samhandle med hverandre, ikke bare for å komme inn for å sette seg ned ved en kontorplass, forteller Mark

I en hybrid arbeidshverdag har vi mulighet til å sitte hvor som helst å jobbe. Fleksibilitet er viktig, og det er viktig for en bedrift å få det beste ut av folkene som jobber der. Det er ikke alltid at det beste er å måtte komme til kontoret for å være med på et møte.

Derfor vil vi se at bedrifter oftere flytter til mindre lokaler med mindre kontorplass.

Flere møterom

Derimot det det vil bli mer av, er møterom. Et samlingssted der man har mulighet til å samhandle med de som er på kontoret, de som jobber hjemmefra, i en annen by eller et annet land. 

Av ulike størrelser

En av grunnene for å komme inn på kontoret, er å kunne samarbeide med de andre. Sitte rundt et bord og jobbe sammen både med de som er tilstede fysisk men også de som er med digitalt. 

Med det vil vi også se ulike størrelser på møterommene. Det vi kaller typisk “huddlerooms”, som er de mindre rommene, hvor 2-4 personer kan samarbeide og skape

3. God nok brukeropplevelse for bedriften 

En viktig trend som vi ser for 2023 er kvalitet. Kvalitet som gjør videomøtene tilnærmet likt et fysisk møte. Effektivitet er en viktig faktor, spesielt også for videomøter.

- Det handler om å kunne ha konstant god brukeropplevelser i alle møterommene, forteller Mark.

Det skal bare fungere 

.. og det skal fungere bra også.  Møteromsutstyret skal ikke lenger være utstyrt med flere ulike kabler for å koble seg til, det skal være lett å vedlikeholde, og det skal være lett å sette opp. Det skal være brukervennlig, sømløst og kvalitet.

Når det gjelder Google Meet Hardware, brukes begrepet “tap to join” ofte. Det beskriver først og fremst hvor lett det er å bruke møterommet, men også felles for alt utstyr, slik at man får lik brukeropplevelse i alle rom, også uansett størrelse.  

Vi leverer Google Meet Hardware fra både Lenovo, Asus og Logitech. Sjekk ut nettbutikken vår

Og det sparer du på også

Vedlikehold og oppsett er ikke bare viktig for brukeropplevelsen, men også viktige ressurser man kan spare på.

For flere blir det viktig at utstyret er lett å vedlikeholde og lett å sette opp. Å spare på kostnader relatert til ekstern hjelp for å oppdatere operativsystemet på utstyret er ikke lenger et must, men heller at det gjøres automatisk med en enkel restart. 

Samme gjelder oppsettet, plug-and-play. Et viktig begrep som har mye å si for hvor lett det er å komme i gang.

Trenger du hjelp med møteromsutstyr? Ta kontakt med oss her eller ring 459 69 999. 

div align="left"