Hvorfor din bedrift bør tenke sikkerhet

16/6/22
Den tradisjonelle tilnærmingen til datasikkerhet etterlater bedrifter ubeskyttet mot dataangrep som stadig utvikler seg. Det er på tide og høyst nødvendig å utforske nye løsninger på et velkjent problem.

En hybrid arbeidsplass har gitt mye fleksibilitet for bedrifter og ansatte. Likevel skaper dette utfordringer i form av trussel om dataangrep. 

Nå som hjemmekontor har blitt den nye standarden for mange bedrifter, har det skjedd en betydelig økning av antall dataangrep og hvordan disse utformer seg. Det er viktig å ha gode, men sikre rutiner for datasikkerhet. Dette innebærer også tilgjengelige og trygge løsninger for sikkerhetsadministrasjon.

Ulike typer dataangrep vi allerede er kjent med: skadelig programvare, løsepengekrav og svindel.

Skadelig programvare

Slike typer virus er all programvare eller applikasjoner som er designet for å skade datamaskinen, en mobil, programvare som kjøres på disse enhetene, eller brukere. Dette skjer typisk ved at det installeres programvare, virus, på enheten uten at brukeren godkjenner dette. 

Ransomware - virus for pengekrav

Ransomware er ofte det som beskriver dataangrep der informasjon og data stjeles og krypteres slik at du ikke lenger har tilgang til de. Deretter vil det bli oppgitt et krav som må oppfylles for at du skal få tilbake det som er ditt. Dette kan få store økonomiske konsekvenser for bedrifter.

Manipulasjon

Manipulasjon, eller social engineering, er et type dataangrep som går ut på å lure deg til å “avsløre” hemmelig informasjon og data eller til å laste ned skadelig programvare. Det er ulike typer for slik manipulasjon:

- Phishing, eller nettfisking, går ut på å lure brukere til å avsløre personlig informasjon slik som for eksempel passord. I disse tilfellene fremstår ofte dette som profesjonelle og sikre aktøre. De kan utgi seg for å være banker, statlige aktører, nettlesere eller et operativsystem.

- Villedende innhold som lurer deg til å gjøre noe du normalt sett bare ville ha gjort med/for en profesjonell aktør. For eksempel kan dette være en e-post som ser ut til å være fra banken din. I denne e-posten står det at du må aktivere din bankid på nytt, eller falske påstander om at programvaren du bruker er utdatert og må oppdateres.  

- Falske tredjeparter som identifiserer seg som nettopp dette, en tredjepart for andre seriøse aktører. For eksempel kan de identifisere seg som en tredjepart for en veldedighet som får inn donasjoner via en nettside. Tredjeparten i dette tilfelle er da gjerne en falsk nettside.

Chrome Enterprise - et flerlags sikkerhetssystem

Den tradisjonelle endepunkt-sikkerheten er ikke lenger bra nok for dataangrep som både øker i antall og blir smartere. Datakriminelle har funnet flere måter å angripe på nå som det stadig blir mer og mer av hjemmekontor og fjernarbeid. 

Chrome Enterprise har et sikkerhetssystem, som sikrer all data i flere lag på tvers av alle enheter og brukere. Et viktig poeng er også at det er skybasert, som vil si at det er færre endepunkter som kan angripes. 

Fra en Chromebook skrus på, er den sikret, både på nett men også ved hjelp av operativsystemet, Chrome OS. Brukere advares om farlige nettsider og nedlastningsfiler, og operativsystemet og nettelseren oppdateres automatisk med de nyeste sikkerhetsfunksjonene på alle enheter. Bruk av unike sikkerhetsnøkler og tofaktorautentisering er også tilgjengelig, som forhindrer innbrudd av ansattes profiler. Med andre ord: Sikker lagring data og informasjon.

En viktig del av hvor sikker bedriften er, er dens sikkerhetsregler og administrasjon av disse. Chrome Enterprise Upgrade er løsningen for IT-avdelingens sikkerhetsadministrasjon. Fra et og samme sted kan bedriftens sikkerhetsregler settes opp og tilpasses alle enheter og brukere, rapportering ved eventuelle sikkerhetsbrudd, og umiddelbar håndtering av av eventuelle brudd. 

Google produkter og tjenester utvikles med IT-sikkerhet i bunn. 

Se hvordan du også kan øke sikkerheten i Google Workspace

Sørg for at bedriften og ansatte jobber trygt 🔐
Ring oss på tlf: 459 69 999, eller
ta kontakt med oss her

Gratis konsultasjon
Book et møte for å høre mer om hvilke arbeidsverktøy fra Google, som kan gjøre arbeidshverdagen mer effektiv.

Kontakt oss
Google Cloud Partner logo
div align="left"