Tips og triks med Google dokumenter - disse funksjonene vil du digge

7/8/19
Google Dokumenter er et program som mange bruker hver eneste dag. Her har vi samlet noen gode tips og triks til hvordan du kan jobbe smartere med dokumenter i G Suite.

1. Del PDF med link

Hvis du ofte trenger å sende G Suite-filene dine i et PDF-format, så kjenner du til prosessen med å laste ned filen som PDF, gå til nedlastingene dine og send den via e-post, last opp den eller omvendt. Dette tipset lar deg jobbe på G Suite-filene dine og sende filen som PDF via en lenke.

Dette er en tidsbesparende som du kan fortsette å jobbe med i filen din og oppdatere den uten å laste ned PDF-versjonen hver gang du gjør en endring. PDF-lenken forblir den samme, så fortsett å jobbe med G Suite-filene dine og send koblingen når du er ferdig, og den lastes ned som PDF.

Slik kan du dele en PDF med kun en link:👇

 1. Gå til dokumentet og trykk på  “del” ✔️
 2. velg "kopier link" ✔️
 3. før du sender linken videre, så må du endre slutten av URLen ✔️
 4. etter / legger du til export?format=pdf ✔️

2. Snarvei til ny fil

Her har vi en praktisk snarvei du vil få god bruk på på jobb, og som er en smart måte å jobbe med dine G Suite-filer. Istedenfor å måtte gå via disk eller gå til dokumenter hver gang for å opprette en ny fil, så kan du følge denne enkle og effektive snarveien for å opprette ny fil direkte fra nettleseren din.

Dette er snarveien for å lage ny fil:👇

 1. Åpne nettleseren din ✔️
 2. skriv inn docs.new og trykk enter ✔️
 3. Et nytt dokument åpner seg ✔️


3. Oversett direkte i dokumenter

De fleste er klar over oversettelsene som er tilgjengelige på nettet og mobil via Google Translate. Den samme teknologien er tilgjengelig i dokumenter for å aktivere umiddelbare oversettelser til et annet språk i et dokument.

Slik oversetter du:👇

 1. Gå til dokumentet du ønsker å oversette ✔️
 2. Trykk på “Verktøy” og velg “Oversett dokument” ✔️
 3. Gi et nytt navn for oversettelsen, og velg språket du ønsker å oversette til ✔️
 4. Trykk på “Oversett” ✔️

4. Last ned bilder

Har du noen gang trengt å laste ned bilder sendt til deg som er i et Google Dokument? Da vet du frustrasjonen når du høyreklikker, og det er ikke noe mulighet til å lagre. Men det finnes en måte å laste ned bildene fra dokumentet.

Slik får du lastet ned bilder:👇

 1. Trykk på “Fil”, deretter “Last ned som” og velg “nettside” (.htlm komprimert) ✔️
 2. Åpne zipfilen ✔️
 3. Gå til mappen “images” og her vil du finne bildene fra dokumentet ✔️

5. Få oversikt på dokumentet

Å navigere i lange dokumenter kan være tidkrevende og kjedelig. I Google Dokumenter blir det laget automatiske titler i dokumentet ditt, slik at du kan hoppe mellom ulike deler. Du kan selvsagt redigere titlene etter behov og ønsker.

Slik kan du få bedre struktur på dokumentet:👇

 1. Trykk “visning” og velg “vis dokumentoversikt” ✔️
 2. Overskriftene du legger inn i dokumentet vil vises til venstre og du kan lett trykke deg rundt omkring i dokumentet ✔️
Vil du vite mer om G Suite? Ta kontakt med oss på salg@ayr.no for å sette opp en gratis konsultasjon på hvordan G Suite kan hjelpe din bedrift.

Gratis konsultasjon
Book et møte for å høre mer om hvilke arbeidsverktøy fra Google, som kan gjøre arbeidshverdagen mer effektiv.

Kontakt oss
Google Cloud Partner logo
div align="left"