Tips og triks med Google dokumenter - disse funksjonene vil du digge

Anita Jordanger
August 7, 2019
Google Dokumenter er et program som mange bruker hver eneste dag. Her har vi samlet noen gode tips og triks til hvordan du kan jobbe smartere med dokumenter i G Suite.

1. Del PDF med link

Hvis du ofte trenger å sende G Suite-filene dine i et PDF-format, så kjenner du til prosessen med å laste ned filen som PDF, gå til nedlastingene dine og send den via e-post, last opp den eller omvendt. Dette tipset lar deg jobbe på G Suite-filene dine og sende filen som PDF via en lenke.

Dette er en tidsbesparende som du kan fortsette å jobbe med i filen din og oppdatere den uten å laste ned PDF-versjonen hver gang du gjør en endring. PDF-lenken forblir den samme, så fortsett å jobbe med G Suite-filene dine og send koblingen når du er ferdig, og den lastes ned som PDF.

Slik kan du dele en PDF med kun en link:👇

 1. Gå til dokumentet og trykk på  “del” ✔️
 2. velg "kopier link" ✔️
 3. før du sender linken videre, så må du endre slutten av URLen ✔️
 4. etter / legger du til export?format=pdf ✔️

2. Snarvei til ny fil

Her har vi en praktisk snarvei du vil få god bruk på på jobb, og som er en smart måte å jobbe med dine G Suite-filer. Istedenfor å måtte gå via disk eller gå til dokumenter hver gang for å opprette en ny fil, så kan du følge denne enkle og effektive snarveien for å opprette ny fil direkte fra nettleseren din.

Dette er snarveien for å lage ny fil:👇

 1. Åpne nettleseren din ✔️
 2. skriv inn docs.new og trykk enter ✔️
 3. Et nytt dokument åpner seg ✔️


3. Oversett direkte i dokumenter

De fleste er klar over oversettelsene som er tilgjengelige på nettet og mobil via Google Translate. Den samme teknologien er tilgjengelig i dokumenter for å aktivere umiddelbare oversettelser til et annet språk i et dokument.

Slik oversetter du:👇

 1. Gå til dokumentet du ønsker å oversette ✔️
 2. Trykk på “Verktøy” og velg “Oversett dokument” ✔️
 3. Gi et nytt navn for oversettelsen, og velg språket du ønsker å oversette til ✔️
 4. Trykk på “Oversett” ✔️

4. Last ned bilder

Har du noen gang trengt å laste ned bilder sendt til deg som er i et Google Dokument? Da vet du frustrasjonen når du høyreklikker, og det er ikke noe mulighet til å lagre. Men det finnes en måte å laste ned bildene fra dokumentet.

Slik får du lastet ned bilder:👇

 1. Trykk på “Fil”, deretter “Last ned som” og velg “nettside” (.htlm komprimert) ✔️
 2. Åpne zipfilen ✔️
 3. Gå til mappen “images” og her vil du finne bildene fra dokumentet ✔️

5. Få oversikt på dokumentet

Å navigere i lange dokumenter kan være tidkrevende og kjedelig. I Google Dokumenter blir det laget automatiske titler i dokumentet ditt, slik at du kan hoppe mellom ulike deler. Du kan selvsagt redigere titlene etter behov og ønsker.

Slik kan du få bedre struktur på dokumentet:👇

 1. Trykk “visning” og velg “vis dokumentoversikt” ✔️
 2. Overskriftene du legger inn i dokumentet vil vises til venstre og du kan lett trykke deg rundt omkring i dokumentet ✔️
Vil du vite mer om G Suite? Ta kontakt med oss på salg@ayr.no for å sette opp en gratis konsultasjon på hvordan G Suite kan hjelpe din bedrift.

div align="left"