Tips og triks med regneark - smarte tips du vil ha bruk for

Anita Jordanger
July 4, 2018
For deg som bruker timevis i regneark og til deg som har lyst å jobbe enda smartere, har vi her samlet noen gode tips du kan ta i bruk på Google regneark.

1. Se aktivitet

Jobber du med et viktig regneark og venter på tilbakemelding fra en kollega? Se hvilke av medarbeiderne dine som har åpnet filen din i aktivitetesdashbordet. I Google regneark kan du se når filen ble sist vist og av hvem. Dette kan gi deg viktig informasjon om hvem du må følge opp. Merk; du må ha redigeringstilgang for filen for å se aktivitetsdashborddataene.

Slik gjør du det:👇

 1. Åpne det aktuelle regnearket, som er delt. ✔️
 2. Klikk “verktøy” og deretter “aktivitetsoversikt”✔️
 3. Du kan se informasjon om aktivitet på filen din inkludert;✔️

2. Fryse kolonner og rader

Når du scroller gjennom et stort regneark i Google Sheets, så kan det fort være at kolonner og rader kommer ut av syne. Da kan det være lurt å få dem til å følge regnearket, og fryse radene.

Slik gjør du det: 👇

 1. Gå inn i regnearket✔️
 2. Trykk på “visning” og velg “frys”✔️
 3. Velg hvilke rader og kolonner du vil fryse✔️

3. Hvem endret filen?

Hvis du samarbeider med flere personer i samme fil, så kan det være vanskelig å finne ut hvem som gjorde visse endringer og når de ble gjort. Ved å bruke versjonshistorikken i Google regneark kan du se alle oppdateringer til filen din.

Dette gjør at du kan holde oversikt på endringer i viktige dokumenter, identifisere alle endringene og hvem som har gjort det - og gå tilbake til tidligere versjoner dersom det har blitt gjort feil.

Slik sjekker du dette:👇

 1. Når du er i regnearket - trykk “fil”, deretter “versjonslogg” og “se versjonslogg”✔️
 2. Klikk på tidsstempelet for å se tidligere versjoner av regnearket.✔️
 3. Du ser også hvem som har gjort endringer og når det har blitt gjort. Hver bruker har en egen farge, og her kan du se hvilke endringer de har gjort. Det er en farge ved siden av hver persons navn - redigeringene de har laget vises i den fargen. ✔️

4. Varsel om endring

Hvis du trenger å få beskjed med en gang noen ender på regnearket ditt, så kan du opprette en e-postvarsling. Da vet du nøyaktig hva som er endret og hvem du skal kontakte for å be om detaljer.

Slik gjør du dette:👇

 1. Gå til regnearket ✔️
 2. Velg “verktøy” og “varslingsregler” ✔️
 3. Her legger du inn informasjonen om når og hvordan du vil ha beskjed ✔️
 4. Trykk “lagre” ✔️
Vil du vite mer om G Suite? Ta kontakt med oss på salg@ayr.no for å sette opp en gratis konsultasjon på hvordan G Suite kan hjelpe din bedrift.

div align="left"