Våre Google Workspace-favoritter

Lise Tallerud
August 3, 2022

Samarbeid og produktivitet har endret seg mye over årene. Følelsen av et godt og effektivt samarbeid betyr ikke lenger fysisk tilstedeværelse.

Google Workspace gir deg det du trenger for å få ting gjort, alt på ett sted. Åpenbart er vi Google-fans, men her er noen av funksjonene som har blitt våre favoritter.

Finn ut mer om Google Workspace her

Google dokumenter for samarbeid 

Vi i AYR er flittige brukere av Google dokumenter. Ikke bare for eget arbeid, men vi samarbeider mye i samme dokument. I tillegg til at vi alle kan redigere og se hverandre i dokumentet, er Google Chat og Google Meet direkte tilgjengelig fra dokumentet. 

Si vi jobber med markedsstrategien i markedsavdelingen. Er det noe vi skal diskutere kan vi umiddelbart chatte eller starte et møte. Ingenting som tilsier at man må gå bort fra det dokumentet man jobber i, men forbli produktive og legge til rette for samarbeid.

Ikke bare for å tagge andre 

Siden vi allerede befinner oss i dokumenter, er det en annen favoritt som vi gjerne vil ta opp. @ gir deg en enkel søkemeny. 

Denne kan brukes til å tagge andre kollegaer, men gjør også annet innhold enkelt tilgjengelig. Med annet innhold mener vi blant annet lister, tabeller, bilder, og andre formateringsmuligheter. Ikke minst finner du byggeklossene. 

Byggeklossene vil vi si er en type maler som du kan ta i bruk. Blant annet om du skal skrive møtenotater, lage et utkast til en e-post (som du kan gjør om til et utkast direkte i Gmail), eller en oversikt over prosjekter og status på disse.

Kopiér formatering

Kanskje noen kjenner seg inn i å bruke litt tid på å få lik font, størrelse ol. når du jobber i et dokument, regneark eller en presentasjon. Vanligste er kanskje at du markerer teksten du skal endre formateringen på, for så å klikke for å finne riktig font og størrelse? 

Både i Google dokumenter, regneark og presentasjoner vil du finne en knapp. En knapp som er formet som et maleverktøy, mer konkret en malerulle. Ved å markere teksten der den riktige formateringen allerede er satt, for og så klikke på denne knappen, kopierer du formateringen. Ikke teksten og det som står, men hvordan teksten ser ut. Markér så det område du skal endre formateringen på. 

Ikke bare gjelder dette tekst heller, men celler og objekter. Slik som en tabell.

Ikke bruk tid på duplikater i regnearket

En av våre favoritter med Google Regneark er hvordan du enkelt kan fjerne duplikater. Si du importerer en fil inn til regnearket. En liste over alle kundene deres og kontaktpersoner. Sannsynligvis kan det være informasjon som ligger dobbelt her.

Ikke bruk tid på å slette hver enkelt. Rydd heller opp med en liten svipe over det hele. Så lenge du markerer hele det området du vil rydde opp i, kan du fjerne alle duplikater. Litt som en liten tryllestav.

Bilde-i-bilde

Bilde-i-bilde i Google Meet er genialt å bruke dersom du trenger å multitaske. Møte flyttes over til en liten pop-up og legger seg over de andre applikasjonene du bruker. Multitask i vei!

En liten gave til markedsavdelingen

I en oppdatering fra Google Workspace introduserte de nye verktøy for markedsføring i Gmail. Dette skal gjøre det raskt og enkelt å blant annet lage kunngjøringer og nyhetsbrev. 

Du vil få tilgang til maler som kan tilpasses din bedriftsprofil og andre masse-mail scenarioer. I tillegg vil du kunne gi alle mottakere muligheten til å avregistrere. 

Les mer om denne oppdateringen og når den kan forventes å være klar til bruk

Vil du vite mer om Google Workspace? Ring oss på tlf: 459 69 999, eller ta kontakt med oss her

div align="left"