Veien fra Microsoft til Google - forskjellen på 365 og Workspace

Anita Jordanger
March 1, 2021


I AYR bistår vi mange kunder som ønsker å gå veien over fra Microsoft Office 365 til Google Workspace. Hva er egentlig forskjellen på de to er et spørsmål som vi ofte får - og her tar vi for oss akkurat dette. 

For å forstå forskjellen på produktene til Microsoft og Google, så må vi se på de overordnede strategiene til selskapene. Her er det to ting som skiller de to IT-gigantene. 


Sky er fremtiden versus historie er viktig for fremtiden

Google har valgt en ren skybasert modell for Google Workspace. Alt skjer i nettleseren og du trenger ikke å laste ned noe på maskinen din for at programmene skal fungere. Google har ikke valgt å legge til grunn noen historie, men tenker kun fremover. For Google er svaret å jobbe i skyen. 

Microsoft har derimot valgt en kombinasjonsløsning, og drar med seg historien til bedriften inn i skyen. Du skal kunne ha et møte online, samtidig som du skal kunne laste ned programmer og jobbe lokalt. Dette bringer oss rett over på neste forskjell mellom de to. 


More is more versus less is more

Microsoft sin strategi for Office-programmene er å videreføre alt som har vært mulig å gjøre i Microsoft tidligere, i tillegg til alt du skal ha lyst til å gjøre. Her velger vi å kalle det more is more. Det er rett og slett det man ønsker - å kunne ha alt i pakken. 

Som et skybasert alternativ har Google gått for motsatt strategi med less is more. I selve programmene så har du alt det grunnleggende på plass som man trenger. Har man behov som går utover dette, så bruker man tilleggene i Google Marketplace for å personliggjøre Workspace-pakken ut fra dine behov. 


Men hva er det beste alternativet?

Som Google Partner, så er det ikke vanskelig å forstå vår kjærlighet for å jobbe i skyen. Samtidig så vet vi at ikke dette er riktig måte å jobbe på for alle bedrifter. For noen så vil Microsoft være det riktige valget, mens for andre er Google en riktig match. 

Har du lyst å se om Google Workspace er riktig for din bedrift? Book en gratis konsultasjon hos en av våre Google-eksperter her.


div align="left"